Hubzilla admin

Spread the love

Som administrator af et Hubzilla system kan du gøre mere eller mindre ud af dit arbejde: I den bedste af alle verdener kører det helt af sig selv, men du vil sikkert gerne gøre lidt mere ud af det:

  • Indledende konfiguration (egen server eller InfoShare server, hvilke moduler skal være tilgængelige, opsætning af rss feed og eventuel anden specialkonfiguration, særlig forside m.v.)
  • Oprettelse og nedlæggelse af medlemmer (Det kan være manuelt, ved indlæsning af data fra fil eller InfoShare kan lave en API så ændringer i jeres medlemssystem automatisk afspejles)
  • Overvågning af driftstilstand (er svartider i orden, har vi nok diskplads, skal brugerne informeres om ændringer) og løbende support.
  • Overvågning/moderering/deltagelse i debatterne på netværket (som I ville gøre på ethvert andet socialt netværk)

Den indledende konfiguration er overkommelig. InfoShare installerer systemet, så det er klar til brug og vi giver jer en liste over forskellige moduler, som I kan vælge at få vist eller skjult, så I bare skal sætte flueben. Installationen omfatter også en forside i stil med forsiden på demosystemerne, men med jeres egne farver, henvisninger o.s.v.

Før installationen skal I tage stilling til den anvendte adresse. Vi kan uden videre oprette en adresse som <organisationsnavn>.socnet.eu, men hvis I vil have en adresse, der tager udgangspunkt i jeres eget domænenavn, skal I selvfølgelig oprette denne på jeres navneserver.

Oprettelse af medlemmer og information til medlemmerne om, at de nu har adgang til en profil på jeres sociale netværk (og den tilsvarende information ved nedlæggelse af profilen ved udmeldelse) kan være en omfattende opgaver. Den enkle start på dette er et udtræk fra jeres medlemssystem med medlemmers navne, email-adresse og fx medlemsnummer (til brug som password). Det tager ikke lang tid, men den efterfølgende nedlæggelse og tilføjelse kan være lidt mere besværlig. Derfor tilbyder vi også at udvikle en integration til jeres medlemssystem så dette kan ske helt automatisk, incl afsendelse af mails til de berørte medlemmer.

Overvågning af drift kan reduceres til overvågning af den anvendte diskplads: Er der stadig nok diskplads og hvor meget er forbruget vokset siden sidste vurdering. Hvis der er andre driftsmæssige problemer skal medlemmerne nok rapportere dem. Og der kan selvfølgelig altid opstå et eller andet: Lovgivning medfører behov for ændring af privacy policy, nye applikationer som medlemmerne skal informeres om, sårbarheder som cyber-kriminelle finder (p.t. ingen kendte) og som skal lukkes. Information til medlemmerne er ret enkelt, da systemet i sig selv giver mulighed for at lave et opslag til alle. Mere teknisk kritisk support kan I overlade til jeres nuværende it supportpartner eller I kan aftale med InfoShare, at vi udfører det – det koster ikke en bondegård.

Overvågning af debatternes indhold falder i to grupper: Ønsket og uønsket indhold. Den overvågning som I udfører fordi det faktisk er en lettere måde at kommunikere med medlemmer og aktive: Hvis I har en gruppe til debat indenfor arbejdsmiljø, uddannelse o.s.v. så følger de relevante medarbejdere selvfølgelig med i disse grupper. Uønsket indhold er mere problematisk, men da vi her udelukkende har kendte brugere – ingen er anonyme – og alle selv har ansvar for det de skriver, så forventer vi at “tonen” vil blive en helt anden end det, der nogen gange er tilfældet på Facebook og lignende.